Teatersamtaler

Hvordan giver vi nye og gamle tilskuere en bedre teateroplevelse?

Teatersamtaler er en vej til at komme bagom spørgsmålene.

Siden november 2010 har SceNet gennemført en række teatersamtaler på flere af medlemsteatrene. Se en oversigt over gennemførte teatersamtaler.

Lige efter forestillingen samlet en gruppe af 6-10 tilskuere til en dialog. Udgangspunktet er spørgsmålet: “Hvad oplevede du” og svaret bliver en samtale på 1-1½ time. Det er om alt imellem det rørende og irriterende, lige fra en snak om skuespillerens mimik til problemer med at finde garderoben, for det er oplevelsen som helhed samtaler handler om.

Responsen fra deltagerne er, at samtalerne gør det sjovere at se teater og sætter forestillingsoplevelsen i et bredere perspektiv. Samtidig indgår teatersamtalerne i SceNets publikumsforskning og danner dermed udgangspunkt for at teatrene får en større indsigt i, hvad publikum får ud af teaterbesøget.

Vi har udgivet en lettilgængelig folder, hvor vi vidergiver vores erfaringer og vejleder i, hvordan man anvender metoden.
Folderen findes i en læsevenlig version, og kan downloades som pdf.

SceNets forsker Louise Ejgod Hansen barsler med en rapport, der tager det store empiriske materiale under behandling. Rapporten forventes på gaden i løbet af februar 2013.

Hvis du vil vide mere om teatersamtaler, skal du være velkommen til at kontakte SceNets forsker Louise Ejgod Hansen.